boogje

contact

Ralph Sommer

Ralph Sommer
Ontwikkelingsmanager Zorgvastgoed

icon_phone.png +31 (0)20 606 5929

Innovatie in de zorgmarkt

De wereld van zorg en zorghuisvesting is sterk in beweging. Vergrijzing, individualisering en marktwerking stellen nieuwe eisen aan vastgoed. Het Zorgfonds van Syntrus Achmea heeft deze ontwikkelingen scherp in beeld. Daarom investeren wij in levensloopbestendig wonen, verpleegcomplexen, eerstelijnszorgcentra en ziekenhuisgerelateerd vastgoed.


Wij bieden zorgaanbieders de fysieke en financiële slagkracht die nodig is voor een gezonde toekomst. We zijn een solvabele partner die hecht aan kwaliteit en duurzaamheid. De vraag van vandaag kan een andere zijn dan die van morgen. Daarom moet zorgvastgoed alternatief aanwendbaar zijn. Binnen de contractduur is daar volop ruimte voor. In ontwikkelingsprogramma´s gaan we uit van modulaire bouw.


Gezondheidscentrum Zeehos Katwijk (Oplevering: 2013)

Gezondheidscentrum Zeehos maakt deel uit van een nieuwe woonwijk op het terrein van het voormalig Rijnlands zeehospitium. Hier wonen mensen met en zonder beperkingen naast elkaar. Het gezondheidscentrum bevindt zich op -1, de begane grond en de eerste verdieping en biedt plaats aan onder meer een kinderdagverblijf, een priklab, een apotheek en huisartsen. Boven het gezondheidscentrum komen groepswoningen en een klein aantal (senioren) koopwoningen.

Woonzorgcomplex De Reigers Rotterdam (Oplevering: 2013)

De Reigers is een nieuwbouwproject dat bestaat uit drie woonzorgtorens. Wij kopen er twee met in totaal 154 woningen. In de torens komen zowel levensloopbestendige- als zorg appartementen. In de plint komen zorggerelateerde voorzieningen.

Woonzorgcomplex Boerenerf Apeldoorn (Oplevering: 2011)

Boerenerf is een parkachtig zorgproject in de omgeving van woongebied de Wellen in Apeldoorn. Het verpleegcomplex heeft 48 kleinschalige groepswoningen voor dementerende ouderen die zich in de laatste levensfase bevinden. Het complex maakt onderdeel uit van het plan Boerenerf waarin twee woonzorg appartementencomplexen worden gebouwd en een woonzorgcomplex voor gehandicapten.

Verpleegcomplex Zutphen (Oplevering: 2011)

De twee zorgcomplexen liggen in en net buiten de binnenstad. De huurder biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking. Het pand aan de Buitensingel bestaat uit 18 zorgappartementen en twee gemeenschappelijke woonkamers. Daarnaast is er een buitenruimte en zijn er (fietsen)bergingen op het eigen terrein. In het pand aan de Norenburgerstraat zijn 27 zorgappartementen gevestigd en vier gemeenschappelijke woonkamers. Op het eigen terrein zijn vijf parkeerplaatsen.

Woonzorgcomplex Bezaanjachtplein Amsterdam Noord (Oplevering: 2012)

In het herontwikkelingsplan ‘De Banne’ in Amsterdam Noord worden 58 eengezinswoningen, 50 appartementen en 38 (intramurale) zorgappartementen ontwikkeld. In het nieuwe plan voor de Banne worden ook voorzieningen, sociale huur en koopwoningen gerealiseerd.

Wooncomplex Het Nieuwe Bernardus (Oplevering: eind 2013)

Het Nieuwe Bernardus is een markant gebouw, gelegen middenin de Amsterdamse binnenstad en biedt bewoners de mogelijkheid om met lichte of zwaardere zorg in een comfortabele omgeving oud te worden.

Het wooncomplex beschikt over 132 levensloopbestendige appartementen voor de vrije sector, 40 woningen waar zwaardere zorg kan worden verleend, een ruim aanbod aan (winkel)voorzieningen en een overdekte parkeergarage.