boogje

Syntrus Achmea RE&F besteedt deel IT uit aan Centric

Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaat een deel van de IT-activiteiten uitbesteden om sneller te kunnen innoveren en de kosten verder te beheersen. Het beheer van de werkplekken en de IT-infrastructuur (netwerk, servers, storage en databases) gaat over naar het IT-bedrijf Centric.
 
Centric Financial Solutions & Services (FSS) is eind vorig jaar geselecteerd als partij na een selectieronde met meerdere leveranciers. De contractbesprekingen hebben geresulteerd in een contract voor een periode van drie jaar met optionele verlengingen. De transformatie start in het derde kwartaal van dit jaar. De uitbesteding vindt plaats zonder gedwongen ontslagen.
 
“Werkplekken en infrastructuurvoorzieningen zijn in het hedendaagse IT-landschap een commodity geworden”, zegt interim bestuursvoorzitter George Dröge van Syntrus Achmea RE&F. “Een externe leverancier kan daarin meer waarde toevoegen dan de eigen organisatie. Wij richten de focus op de primaire bedrijfsapplicaties voor onze vastgoed- en hypotheekportefeuilles. Het tempo waarin we op dit vlak innoveren, willen we de komende jaren verder opvoeren.”
 
Robert Jan Prins, directeur Centric Financial Solutions & Services: “We zijn heel trots dat wij Syntrus Achmea Real Estate & Finance de komende jaren mogen ondersteunen bij het bereiken van haar doelen. Het is in lijn met onze strategie en ambitie om in de financiële sector te groeien en toegevoegde waarde te kunnen bieden aan financiële instellingen door standaard processen uit handen te nemen. Syntrus Achmea RE&F kan zich op deze manier volledig richten op haar klanten en inzetten op haar onderscheidend vermogen.”